Van Gogh lessen

 

Afgelopen weken heb ik op de Sinte Maerte basisschool in Breda lessen mogen geven in kader van Van Gogh 2015: 125 jaar inspiratie.

De kleuterklassen hebben de sterrennacht nagemaakt met strookjes papier in verschillende kleuren: elk groepje heeft één groot vel gemaakt, die nu allemaal samen één grote sterrennacht vormen aan het Kerkenpad in Princenhage.

Ook de groepen 5 hebben de sterrennacht als inspiratie gebruikt, maar om te schilderen. De les startte in het gemaakte 3D schilderij ‘De Slaapkamer’ waarin ik vertelde over Vincent’s leven. Daarna gingen we naar het ingerichte atelier waar alle kinderen zelf kunstenaar mochten zijn: tijdens het schilderen ging de les verder over Van Gogh’s schildertechnieken en het mengen van kleuren.
Al deze sterrennachten hebben we in de kleuterhal aan het plafond opgehangen waardoor een 3D sterrennacht ontstaan is, gemaakt door alle leerlingen van groep 5. Het idee is dat de kinderen nu letterlijk in het schilderij kunnen stappen.

De Sinte Maerte school heeft nog tot de herfstvakantie het thema Vincent van Gogh en de school is transformeerd langzaam in één grote expositie. Heel leuk om te zien!

vanGogh1

vanGogh2